Düğününüzü Masala Dönüştürecek Mekan Seçenekleri: Tarihi Düğün Mekanları

Son zamanların en popüler düğün organizasyonları, daha çok görkemli ve gösterişli düğün mekanları ile öne çıkıyor. Mekanın atmosferi ve enerjisi organizasyonun diğer tüm detayları ile birleştiğinde büyük bir hayranlık uyandırıyor.

Peri masallarını andıran ve evlenecek her çiftin hayali olan masalsı bir düğün için en belirleyici etken, mekan seçimi. Günümüzde sayısı oldukça artan  düğün mekanları arasında en görkemli tercih tarihi mekanlar. Çiftlerin sabırsızlıkla beklediği günlerden biri olan düğün günü, heyecanlı bir telaşın yanı sıra sonrasında hafızalardan silinmeyecek anıları da beraberinde getiriyor. Eğlencesi ve organizasyonuyla çiftlerin aklını meşgul eden onca sorudan biri de şüphesiz ki düğün mekanı seçimi.

Bu sebeple sıradan bir düğün istemeyen ve en özel günlerinin hayranlık uyandıracak bir anıya dönüşmesini hayal eden çiftler, en uygun ve doğru düğün mekanlarını araştırmaya koyuluyor.

Birbirinden farklı karakteristik özelliği ve kendilerine has büyüleyici bir hikayesi ve tarihi olan bu mekanlardan birkaçı ise şöyle;

Gül Sultan Yalısı

Beylerbeyi ilçesinde iki köprünün de tam ortasında, denize sıfır bir konumda yer alan Gül Sultan Yalısı, şüphesiz hayallerinizi süsleyecek kadar güzel bir manzaraya ve atmosfere sahip. Gül Sultan Yalısı, birçok organizasyona ev sahipliği yapan terasının eşsiz boğaz manzarası ve bahçesindeki asırlık ağaçlar gibi pek çok güzelliği bir arada barındırıyor. Tarihi dokusundan hiç bir şey kaybetmemiş olan Gül Sultan Yalısı, pembe bir gülden ilham alınan tasarımı ve iç dekorasyonuyla masalsı bir düğün için en uygun mekanlardan birisi.

Sepetçiler Kasrı

Eminönü’nde bulunan Sepetçiler Kasrı, Topkapı Sarayı’nın iki kıyı kasrından biri olma özelliğine sahip. III. Murat döneminde yaptırılmış olan ve  padişahın donanmayı savaşa giderken uğurladığı yer olarak bilinen Sepetçiler Kasrı, Sarayburnu akıntısı dışında kaldığı ve lodos rüzgarlarına karşı korunaklı olduğu için saltanat kayıklarına da ev sahipliği yapmış olması ile ünlü. En güçlü tarihi düğün mekanı seçenekleri arasında yer alan bu ünlü kasır, unutulmayacak anılara ev sahipliği yapacak, tarih kokan bir mekan… Sepetçiler Kasrı, tarih tutkunu çiftler için şık ve zarif bir düğün mekanı alternatifi.

Fuat Paşa Yalısı

Tarihin büyüleyici enerjisi ve modern çağın vazgeçilmez konforu  İstanbul sahil şeridinin incisi Fuat Paşa Yalı’sında buluşuyor. Cumhuriyet dönemindeki restorasyondan sonra günümüzde halen otel olarak hizmet veren Fuat Paşa Yalısı, bir zamanlar Tanzimat döneminin en önemli siyaset adamlarından biri olan Keçecizade Fuat Paşa tarafından ev olarak kullanılıyordu. 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin en önemli ve en değerli örneklerinden biri olan Fuat Paşa Yalısı, ihtişamlı nişan, düğün, kokteyl ve diğer kutlamalar için en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Düğününü eşsiz bir manzarada eski İstanbul havasını soluyarak gerçekleştirmek isteyen çiftler için bu zarif yalı es geçilmemesi gereken seçenekler arasında.

Adile Sultan Sarayı

Adını Sultan Abdülmecit’in kız kardeşi Adile Sultan’dan alan saray, zamanında Adile Sultan tarafından yazlık olarak kullanılmış. Yoksullara karşı yardımseverliği ve eğitim konusuna özel olarak ilgi duyduğu bilinen Adile Sultan, aynı zamanda Osmanlı Hanedanı içindeki divan sahibi tek kadın şair unvanının da sahibi.Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Adile Sultan’ın sarayı bir dönem Kandilli Kız Lisesi olarak da kullanılmış. Anadolu yakasının müthiş manzarasına sahip olan saray, etkileyici hikayesi ile düğünlerini özel bir ortamda gerçekleştirmek isteyen çiftleri bekliyor. Geleneksel zarafet ve modern şıklığın harmanlandığı sarayın salonları ve etkileyici bir manzaraya sahip olan bahçesi düğün mekanı olarak kullanılabilecek seçenekler arasında.

Sultan Sarnıç

1600 yıllık tarihi ile İstanbul’un en eski kapalı sarnıçlarından olan Sultan Sarnıç, masalları andıran bir düğün organizasyonu için tercih edilebilecek tarihi mekanlardan biri. Mekanda düzenli aralıklar ile yerleştirilmiş granit ve beyaz mermer sütunlar ortama büyüleyici bir hava katmaktadır. Düğününüzü kış veya sonbahar mevsiminde yapacaksanız en iyi kapalı mekan önerilerinden biri de bu sarnıçtır. En büyük kapalı sarnıçlardan biri olma özelliğine sahip olan Sultan Sarnıç, bu özel gününüzde unutulmaz anılar biriktirmenize yardımcı olacak.

Hidiv Kasrı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde, Çubuklu sırtlarında yer alan Hidiv Kasrı, misafirlerine eşsiz boğaz manzarasının yanı sıra doğanın armağanı ormanların ferahlatıcı havasını da sunuyor.  Kasra ismini veren Hidivlik makamı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Mısır’da bulunan valililere verilen bir unvandır. Mısır’ın son valilerinden hıdiv Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılan kasır, İtalyan mimar Delfo Seminati’nin mimari tarzını yansıtıyor. Tarihi düğün mekanları Anadolu yakası seçeneklerinden Hidiv kasrı, uzun süreler bakımsız kalsa da 1984 yılında restore edilmiş ve kısa bir süre otel olarak hizmet vermiş. Günümüzde restoran ve sosyal tesis olarak kullanılan Hidiv Kasrı, evlenecek olan çiftler için mükemmel düğün mekanı önerileri arasında yer alıyor. Hem doğa hem de etkileyici mimarinin bir arada bulunduğu Hidiv Kasrı, geniş koru arazisi ve gül bahçeleri ile düğün organizasyonlarını masala çeviriyor.

Mihrabat Korusu

Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde Mısırıı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım’a yüz görümlüğü olarak hediye edilmiş olan Mihrabat Korusu, yüzyıllar boyunca padişah ve sultanları ağırlamıştır. Bir yanında çam ağaçlarının canlandırıcı kokusu diğer yanda İstanbul’un büyüleyici manzarası ile Mihrabat Korusu düğün mekanı olarak değerlendirilebilecek en özel yerlerden biri.

Yaklaşık olarak 210.000 metrekare alan üzerine kurulu olan koru, misafirlerine Asya ve Avrupa’nın muhteşem bir uyumla bir araya geldiği nadide bir manzara sunuyor. Gelin ve damadın kendilerini sultan ve padişah gibi hissedeceği bu ihtişam dolu mekan, en unutulmaz, en masalsı düğün organizasyonları için ilk akla gelen yerlerden biri olma ayrıcalığını taşıyor.

Kız Kulesi

İstanbul tarihinin belki de en gizemli hikayelerinden birine sahip olan Kız Kulesi, Üsküdar, Salacak sahilinin açıklarında yer alıyor. Tarihinde savunma merkezi, deniz feneri, karantina hastane ve radyo istasyonu olmak üzere çok değişik alanlarda kullanılmış olan Kız Kulesi, günümüzde restoran olarak hizmet veriyor. Masalsı bir düğün için belki de akla gelmeyecek bir seçenek olan Kız Kulesi, kulenin tamamının bir günlüğüne kiralanması şartı ile düğün mekanı olarak da kullanılabiliyor. Üstelik yaz aylarında kulede gerçekleştirilecek olan düğün organizasyonları, kulenin muhteşem boğaz manzarasına sahip olan terasında da düzenlenebiliyor.

Sait Halim Paşa Yalısı

İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan yalı, adını, Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın torunu ve aynı zamanda eski Osmanlı Sadrazamı olan Sait Halim Paşa’dan alıyor. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen Yalı, tarihinde yalnızca yabancıların girebildiği bir kumarhane, Türkiye Kalkınma Bankası, restoran ve başbakanlık konutu olarak da kullanılmış. Osmanlı mimarisinin büyüleyici atmosferini ve ihtişamını bir araya getiren boğazın en özgün yapılarından Sait Halim Paşa Yalısı, evlenecek çiftlerin en özel günlerini bir masalın içindeymişçesine görkemli ve etkileyici bir yalıda geçirme ve konaklama imkanını sunuyor.

Sizin de o özel güne dair ölümsüz anılar biriktirmek için farklı düğün mekanı tavsiyeleri ve önerileriniz varsa okuyucularımız ile paylaşabilir, birilerinin masalını gerçeğe çevirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Düğünün İçin En Uygun Fiyatı Al! Kategori seçerek düğünün için arama yapmaya başla!