Düğün Müzikleri Arasına Nereden Karıştı Dedirten Her Düğünde Çalınan 11 Gereksiz Parça

Düğünlerde çalan şarkıların çoğu günün anlam ve öneminden ziyade nazirelerle dolu oluyor. Birbirinden ilginç 11 şarkının düğünlerde neden çaldığına ise kimse anlam veremiyor.

Düğünlerde çalan şarkıların kimileri; anlamı düşünülürse nikahın ilk günden boşanmayla sonuçlanmasına sebep olabilir. Ancak kimse düşünmüyor olacak ki neredeyse her düğünde onlarla karşılaşmamız mümkün. Kimi düğün müzikleri ilk dansa eşlik ediyor, kimisi oyun havalarında liste başı sayılıyor. İşte düğün müzikleri içinde en absürt 11 eser, siz siz olun düğününüzde onları çalmayın. Düğün müzikleri ilginç olsun diye özel seçimler peşindeyseniz, playlistiniz şöyle:

11 – Nikah Masası

“Nikahına beni çağır sevgilim” diye başlıyor malum şarkı, buna rağmen düğündeki ilk dans şarkıları arasında popülerliğini koruyor. Bu nasıl bir aşk üçgeni, kim bu adam diye düşünenler sorunun cevabını birkaç dize sonra alıyor, “Bu adam kim diye soran olursa eski bir tanıdık dersin sevgilim.” Eski aşkını unutamamış damat ve gelinlerin şarkısı olan Nikah Masası, taze çiftin arasını bozmak isteyen fesat kişilerce de düğün playlistine eklenmiş olabilir. Her ne kadar şarkının sahibi Ümit Besen bir süre sonra “Sana mutluluklar sözüm kardeşçe” diyerek mevzuyu kardeşliğe bağlasa da olmuyor, olamıyor, bu şarkı düğünlere hiç yakışmıyor ama çalıyor. Dayanmak çok zor, kulaklar duyunca.

10 – Güz Gülleri

Mustafa Ceceli’nin Hastalığımda Sağlığımda şarkısının düğün popülerliğine sevinme nedenimiz Güz Gülleri’nin tarihe karışmış olması. Bir nesil daha bu şarkıyla evlenseydi boşanma sayıları katlanırdı şüphemiz yok. Hüzünlü, gözlerindeki nemler çığ gibi büyüyen, sonbahar sisi üstünde, sevinci buruk Hakan Taşıyan’ın seslendirdiği eser, her ne kadar ayrılık şarkısı olsa da ilginç düğün şarkıları arasında hatırlanıyor. 10 sene kadar önce evlenen tanıdıklarınızın düğün kasetine rast gelirseniz, bu şarkıyla karşılaşmama ihtimaliniz maalesef yok. Hazır hatırladım, dur bir daha dinleyeyim derseniz, aşağıda… Ama çok da abartmayın, bu replay düğüne kadar sürmesin lütfen.

9- Farfara

Düğünlerin adeta marşı olan güvencin uçuverdi ve farfara olarak anılan eser, listemize 9. sıradan giriş yapıyor. “Ateş de düştü şalvara” diyerek bir isyanı haykıran eserin düğünde ne işi var henüz bilene rastlanmış değil. Daracık sokaklarda misket yuvarlayan kızları anlatan eser can kulağıyla dinlendiğinde kadınların da evlenememe çilesine parmak basıyor. Çiftetellinin güzide örnekleri bu şarkı ile sergileniyor, düğün için anlamsız olsa da güvercin uçuverdi bir nesli evlendiren şarkı olarak kayıtlara geçiyor. Her notada bir mürüvvet şahlanıyor, duyuyor musunuz?

8 – Ayrılmalıyız Artık

Ya gelin ya da damat zorla evleniyor olmalı, yoksa bu şarkının düğünde ne işi var değil mi? “Ayrılmalıyız artık” diyor şarkı “saadet diliyorum sana beyaz güllerden” diye sürüyor. Kimse de bismillah daha yeni evlendiniz demiyor. En ilginç düğün müzikleri arasında yerini alan şarkı kimi zaman Behiye Aksoy, kimi zaman Emel Sayın’ın sesinden kulaklarımızda yer buluyor. İki nadide ses bile bu şarkının düğün playlistindeki yerini meşrulaştıramıyor. Üzgünüm şarkı, ayrılmalıyız artık ve gitmelisin bu düğünden…

7 – Kimler Geldi Kimler Geçti

Düğünde eski defterler açılır mı? Açılmamalı… Maazallah kan çıkar ama medeniyette sınır tanımayan düğün organizatörlerimiz her riski göze alarak ilginç düğün müzikleri arasına bu şarkıyı ekliyor. Elbette herkesin bir mazisi var ancak belli ki bu mutlu çift hatıralardan sarhoş olmak yerine mutluluğa imza atmayı tercih etmiş. Evde eski sevgilinizi anarken dinleyin ama bu şarkıdan ilk dans müziği olmasın. Olursa, misafirlerinizin gıybet saatlerini şenlendirirsiniz haberiniz olsun. Oldu olacak düğünde gelin ve damadın eski sevgilileri tek tek salonun bir yerlerinden ayağa kalkıp alkışlasınlar da bu eşsiz medeniyet tablosu tamamlansın. Yapmayın, etmeyin… Ajda Pekkan bir efsanedir ama genç çifte yazık etmeyin.

6 – Çakmak Çakmaya geldik

Düğünlerin oyun havaları arasında bir döneme damga vuran şarkı İbrahim Tatlıses’in sesinden dinleniyor. Ancak sözlerde düğün için pek de uygun değil. “Her yerini beğendim birazcık boydan kısa” diyor, övüyor mu dövüyor mu belli olmayan şarkı, “Çakmak çakmaya geldim, Ayşe teyze ağlama kızın almaya geldim” diyor. Ama o Ayşe teyze, kızını alır gider düğünden demedi demeyin. Düğün derken yas evine dönmeyin. Büyüğümü everdim, küçüğe Allah kerim derken, eldeki mürüvvetten olmayın.

5 – Abe Kaynana

Buram buram kaynana dramı kokan şarkı düğün havaları arasında üst sıraları zorluyor. Düğün salonunda annelerin de olduğunun unutulduğu o anlarda eğlence tavan yaparken, bir sonraki gün annelere el öpülmeye gidileceği tarafımızdan hatırlatılıyor. Gelin hanım siz bu şarkıda pek oynamasanız? Sizin için bugünün bir de yarını var şarkısını çalmayı yeğliyoruz da.

4 – Severek Ayrılalım

Düğün başlığını geçiniz, bu şarkıyı henüz hiç bir durumda anlam kazanamadı. Severek ayrılan ve mutlu olduktan sonra barışma hayali kuran çifte, mutluysanız barışmayın demeye kimse cesaret edemiyor. Zaten kimse tarafından anlaşılamayan bu şarkı neden düğünlerde çalıyor o da bilinmiyor. Müziği güzel herhalde… Muazzez Ersoy’un sesinden Nostalji albüm serisinin bininci kasetinden günümüze ulaşan eser, sado mazoşist bir ilişkinin izlerini taşıyor. Birbirlerine acı çektirmeyi seven, bu nedenle ayrılıp barışan çiftimizi piste davet ediyoruz.

3 – Ankara’nın Bağları

“Ben sevdim eller aldı, içimde acı kaldı” diyerek gelinin eski sevgilisinin derdine tercüman olan şarkı damat dahil tüm ahaliyi dans ettirmeyi başarıyor. Sözleri bir kez dinlense düğünün yasaklı şarkıları listesinde yer alacak olan eser İç Anadolu’nun bağrından koparak düğünlere geliyor. Neyse ki şarkının çalındığı saatlerde genelde kimse zaten şarkıda da denildiği üzere kolunu kaldıramıyor.

2- Çekirge

Sözleri ile efsaneleşen şarkı, içindeki çocuğu öldürenlere selam olarak çalınıyor. Tüm misafirlere dans ettirmeyi başaran bu güzide eser, tam da bıdı bıdı yerinde misafirlere bu düğünde ne işleri olduğunu sorgulatıyor. Çocukların piste atılma parçası olan çekirge çaldığında bile insanın kulaklarına sunucunun “çocukları pistten alınız” sözleri geliyor. Zıplama evladım!

1- Hap Koydum

Bu şarkıda bir trajedi kök salıyor. Kaynananın adını kuyruklu yılan koyan, cadı gibi kaynana diye seslenen, içine hap koyan şarkı damatların ruh halini dışa vursa da düğünlerde çalınması yersiz oluyor. Sivri dilli şarkının her cümlesi aile büyüklerinde yüksek tansiyona sebep olabiliyor. Siz siz olun ailede kalp varsa bu şarkıyı pek çalmayın. Kibariye bile sizi kaynananın elinden alamayabilir.

Düğünler ile hayatımıza giren ve nesiller boyu kulaklarımızda çınlayan şarkılar yine de iyi ki varlar. İlginç düğün giriş müzikleri arayanlar, sırf eğlence olsun diye playlistlerini bu şarkılarla dolduranlar bir de bonusu hak ediyor. Bonus düğün havası hakkında yorumu size bırakıyoruz, zira bu şarkının yaş haddiyle dinlenmesi gerektiği iddiasındayız. Yine de düğün eğlencelerinde bu şarkı olmazsa olmazlar arasında, damat halayı gibi bir popülerliği var. Ankara’nın Bağları’ndan sonra genellikle listede yer alan eser Ankaralı Namık’ın sesinden kulakların asını siliyor. İyi eğlenceler.

Düğünün İçin En Uygun Fiyatı Al! Kategori seçerek düğünün için arama yapmaya başla!