Düğün Planlama Rehberi

 Hayatınızın en özel günü kuşkusuz  düğününüz olacak. Tektaşınız ya da alsyanslarınız parmağınızda ışıldıyor, içiniz pır pır, o çok önemli kararı aldınız, tebrik ederiz. Artık bundan sonraki aşamada yapmanız gereken, eşi dostu kıskandıracak derecede sakinlikle arkanıza yaslanarak organizasyon planınızı yapmak ve  adım adım hayata geçirmek olmalı. Bu yazımızdaki ipuçlarından faydalanarak o stres yükü günleri keyfe dönüştürebilir, ve dimağlara “Şimdiye dek gördüğüm en sakin çiftti” imajını bırakabilirsiniz.

Evet evet yanlış duymadık. Siz de evleniyorsunuz. Artık sizin de profil fotoğrafınız, değişecek, soyadınız iki aşamalı olacak, başında diyezle nişanlınızın ve sizin isimleri altında bir sürü fotoğraf paylaşımı yapılacak, ayakkabınızın altı isim dolacak. Ve tüm bunlar olurken herkes gülüp eğlenecek, o gece o mekanda, dillere destan bir düğün gerçekleşecek ve  nesiller boyun anlatılacak.

Sizler için hazırladığımız Düğün planlama rehberi, düğün organizasyonunuz ile ilgili  ihtiyaç duyduğunuz en pratik bilgileri ve ipuçlarını içeriyor.

Düğün planlama hakkında ihtiyaç duyduğunuz yardıma sizler için özel olarak oluşturduğumuz düğün planlama kategorimizden ulaşabilir, 10 adımda düğün planınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

1-Düğün Organizasyonuna Karar Verin

Düğününüzü kendiniz mi düzenleyeceksiniz yoksa bir aracı kurumla mı bu süreci yürütmelisiniz ve stresi onlar mı taşımalı?

İlk adım olarak buna karar vermenizi öneriyoruz. Diğer adımların hepsinde bu konu belirleyici olacak.

Düğün organizasyon firmaları, günümüzde düğün mekanı seçiminden başlayarak hem tüm konseptte hem önemli ve kreatif bir yüklenici görevi görüyor hem de deneyimli olmalarından kaynaklı olarak her konuda hızlı yol almanızı sağlıyor.

2-Düğün Konseptinizi Belirleyin

Muhteşem bir düğünü tasarlayabilmek için ilk adım olarak nasıl bir düğün istediğinizi netleştirmeniz gerekecek.

Bu bir yaz düğünü mü yoksa kış düğünü mü olacak? Zira yaz düğünü olacaksa tekneden, kır mekanlarına kadar geniş bir skalada mekan seçeneğine sahipken, kış düğününde ancak kapalı mekanları kullanabileceksiniz. Dolayısıyla önce düğün günü planlama gibi bir adımınız olmak durumunda.

Tarih belirlendikten sonra ne istediğinize karar vermelisiniz. Günümüzde düğün organizasyonu için neredeyse sınırsız bir düğün konsepti seçeneği söz konusu.Kapalı bir salonda geleneksel bir düğün yemeği mi, gençlere hitap edilecek bir parti mi, cool bir kokteyl mi, kır düğünü mü, havuz başında romantik bir düğün mü?

Eğer süreci  düğün organizasyon firması ile yürütüyorsanız konsepte karar vermek için da sizlere öneriler de getirebilirler. Konsepti belirlediysek hemen diğer adımlara göz atabiliriz.

3-Düğün Bütçenizi Oluşturun

Hayalinizdeki düğünü yaşamak istiyorsunuz. Konsepte karar verdiniz. Ancak malumunuz üzere bunlar bütçe meselesi. Düğün Mekanına ve düğün konsept içeriğine göre bütçeler açısından uçurumlar olduğunu aklınızda bulundurarak düğün planlama aşamasında bütçenizi sınırlarını belirlemenizi öneririz.

Düğün hazırlığı esnasında ortalama bütçeler bilindiği için siz kendi limitlerinizi oluşturursanız seçenekleri oluşturmak ve sınırlamak açısından o kadar rahat edersiniz.

4-Düğün Mekanını Belirleyin

Konseptinizi belirlediniz, bütçeniz hazır o halde üçüncü aşamaya geçebiliriz. Bu adımımızda düğün mekanı üzerinde çalışmamız gerekecek. Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız düğün mekanı konusunda seçenekleriniz çok sınırsız. Örneğin İstanbul’ da yaşıyorsanız, tarihi mekanlardan, saray, kasr ve köşklere, şık otellerden, çeşitli dernek, lokal ve restoranların sosyal tesislerine ya da  mütevazı salonlara kadar oldukça geniş bir portföy elinizde demektir. Geleneksel ve nostaljik bir düğün düşlüyor, at üstünde davetlilerinizi selamlamak istiyorsanız kuşkusuz en uygun mekan kır düğünü mekanları olacaktır.

Seçenekler arasından konseptinizi gerçekleştirebileceğiniz ve bütçeniz doğrultusunda en uygun alternatifleri belirleyerek bu mekanları kesinleştirmeden önce tek tek gidip görmenizi öneririz.

5-Davetiyenizi Tasarlayın

Yolun önemli bir kısmını geçtik. Tarihimiz, konseptimiz, mekanımız belli artık.

O halde neden davetiyemizi tasarlamıyoruz? Düğün davetiyesi için de oldukça zengin alternatiflerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Basılı bir davetiye olabileceği gibi dijital davetiye hazırlatabilir hatta bir video klip ya da web sitesi hazırlatarak da konuklarınızı bu özel gününüze davet ederken aynı zamanda şaşırtabilirsiniz. Onlara küçük sürprizler yapın.

Basılı bir davetiye düşünüyorsanız hazır formatta davetiyeleri seçerek oldukça hızlı ve kolaylıkla bastırabilirsiniz. Tamamen kendinize özgü bir çalışma istiyorsanız bir ajansla ya da düğün organizasyon firması ile bağlantı kurabilirsiniz. İnternetten de örnek seçerek yaptırmanız olası.

6-Düğün Program İçeriğini Oluşturun

Konseptiniz doğrultusunda halay mı çekilecek, tekno parti mi olacak yoksa sadece bir müzik dinletisi ya da dua mı okunacak? Bu ana ayrımları yaptıktan sonra dj, tasavvuf ekibi, dans grubu ya da canlı müzik sanatçı ve/veya orkestra alternatifleri üzerinden yine yeni bir şeyler seçmek zorunda olduğunuzu görüyor ama üzülemiyoruz. Çünkü bunu siz istediniz, yani muhteşem bir düğün planlamayı…

7-Bekarlığa Veda Aşamasını Planlayın

Düğün planlama konusunda es geçilmemesi gereken, eskilerin kına gecesi günümüzün bekarlığa veda seramonisini planlamazsak düğünümüz eksik kalacak.

Bunu baştan bilelim. İster geleneksel bir kına gecesi yaparak Ben Annemi Özlerim eşliğinde duygudan duyguya savrulun, ister hafif Ottoman tarzda döşenmiş bir mekanda ya da bir hamamda kız arkadaşlarınıza yönelik parti yapın, o veda bu aşamada yapılacak!

Bence hızlıca bu konuda da mekan, organizasyon malzemesi, içerik programını oluşturun.

8-Düğün Masa ve Salon Süslemesine Karar Verin

Seçtiğiniz mekan, konsept ve tabi ki yine bütçenize göre tamamen değişecek yeni bir parametre ile karşınızdayız: Salon süsleme. Çok çeşitli alternatifler yapılabiliyor, bir mekan dekore edilerek adeta yeniden tasarlanabiliyor ya da masalarda çok küçük detaylarla oldukça şık bir düğün gerçekleştirilebiliyor. Şamdanlar, suplalar, organzeler, kamelya sandalyeler, devasa nikah masaları ve tahtlar… Düğün ajandanızda bu konuya da ayrıca yer vererek dillere destan düğününüzde yeni bir başlık açmanızı öneririz.

9-Düğün Fotoğrafçısını Seçin

Her şeyi planladınız, ancak belki de en önemli adım bu. Düğün fotoğrafçısı. Yaşanan anları geri alamıyoruz. Yıllarca bakabileceğimiz albümler olmasa hayal gibi geliyor o muhteşem günler..

Seçeceğiniz fotoğrafçı sadece size dış ya da arzunuza göre iç çekimlerde eşlik edebilecek küçük bir ekip olabileceği gibi, düğünde gösteriminizi yapabileceğiniz düğün klibinizi ya da düğün sonrası en özel anılardan biri olabilecek düğün hikayenizi film haline getirecek ve gece boyu aktüel çekimler yapabilecek profesyonel bir tam hizmet kuruluşu da düşünülebilir. Yine seçim sizin.

10-Düğün Gününüzü Planlayın

Sona yaklaşıyoruz. O mutlu sona. Size önerimiz bir düğün hazırlık ajandası edinerek tüm aşamaları olduğu kadar düğün günü planınızı da saat saat oraya not etmeniz.

Başarılı ve stressiz bir düğün için düğün gününün planı anahtar rolü görüyor.

Sabah kuaföre kaçta gidilecek, fotoğraf çekimi nerede kaçta, aile büyüğü ya da kutsal bir mekan ziyareti olacak mı, evden gelin alımı nasıl nerede kaçta,  mekana gidiş arada yemek, şehir trafiği için konulacak zaman payları…Hepsini saat saat ajandanıza not etmelisiniz. Ve hata payını zaman kaymalarını en aza indirecek planı yapmalısınız.

Düğün gününüzü de planladınızsa sanıyoruz kusursuz bir düğün yaşamamanız için hiçbir sebep yok.

Şimdi arkanıza yaslanıp mutlu günlerinizin hayalini keyifle kurabilirsiniz.

Zira hiçbir konuyu şansa bırakmadınız, düğün planınızı hayata geçirmenin vakti.

Umuyoruz sizin için hazırladığımız düğün planlama rehberi ile en güzel gününüz kusursuz geçer.

Şimdiden mutlu ve uzun bir ömür diliyoruz.

 

Düğünün İçin En Uygun Fiyatı Al! Kategori seçerek düğünün için arama yapmaya başla!