Düğününüz sona erip, davetliler dağıldığında onların yeni hayatınıza katkıda bulunmak için takmış olduğu para ve ziynetleri nasıl koruyacağınızı, bunun için gerekli banka kasa fiyatlarını sizler için araştırdık.
Yıllarca hayalini kurduğunuz muhteşem düğününüz oldu. O gelinliğin içinde bir prenses gibi süzülüp, prensinize kavuştunuz. O gece mutluluğunuzu sizinle paylaşanlar, tüm dostlarınız, akrabalarınız, misafirleriniz hayattaki ilk yatırımınıza katkıda bulunmak için para, altın, ziynet gibi bir sürü şey taktı. Bu yükte hafif pahada ağır düğün takıları saklayabileceğiniz banka kasalarının fiyatlarını sizler için derledik.
Yeni evli çiftlerin ihtiyaçlarından biri de düğün takılarının saklanmasıdır. Balayı sırasında gözünüzün arkada kalmaması ve rahatla tatilinizi yapabilmeniz için, daha sonra evinizde yaşamaya başladığınızda da uykularınızın kaçmaması, ev dışındayken aklınızın evinizde kalmaması için en kesin çözüm banka kasasıdır. Hele bir de düğün takılarınızı uzun bir süre saklamak, bekletmek, yatırım olarak kenarda tutmak istiyorsanız banka kasası kiralamanızda fayda olacaktır. Sizlere sunmak üzere düğün takıları için kiralık kasa fiyatları araştırması yaptık ve bankaların kasa kiralama ücretlerini aşağıda bilgilerinize sunmak üzere derledik. Kiralık kasa fiyatları Türk Lirası cinsinden verilmiştir.
Tabloda yer alan ücret bilgileri 2017 yılı Ocak ayı itibariyle bankaların internet sayfalarından alınmış olup; ücretler bankaların standart kiralık kasa tarifelerini kapsamaktadır ve yıllık maksimum tutarları içermektedir. Kampanyalar ve varsa kişiye özel indirimlerin ise bu listelere dahil olmadığını, buna ilişkin olarak size özel kampanya ve/veya fiyat teklifi olup olmadığını bankalardan detaylı bilgi alarak öğrenebileceğinizi hatırlatmak isteriz. Sürekli olarak çalıştığınız bir banka varsa; onun sizlere avantajlı teklifler sunabileceği de aklınızda olsun ve mutlaka size özel fiyat teklifi isteyin. Türk Lirası cinsinden Kiralık kasa fiyatları aşağıda verilmiştir.
Bankaların 2019 Yılı Kiralık Kasa Fiyatları Listesi
Kiralık kasa ücretlerini aşağı/yukarı ok simgelerine tıklayarak sıralayabilirsiniz. Gördüğünüz üzere depozito ücreti olarak kimi bankalar yıllık kira bedelini alırken kimi bankalarsa daha düşük bir miktarı almakla yetinmektedir. Depozito ücretleri kasa ilk kiralandığında alınıp kasa kapatıldığı zaman ise tarafınıza iade edilecek olan ücreti ifade etmektedir. Bankaların kendilerini garantiye almak için standart olarak herkesten aldıkları bir bedeldir. Ayrıca yukarıdaki ücret ve komisyonlara %5 BSMV eklenebileceğini de hatırlatmak isteriz.
Bunun yanında gördüğünüz gibi kiralık kasa ücretleri kiralık kasa ebatına yani kiralık kasa boyutuna göre değişmektedir. Buna göre öncelikle hangi ebatta bir kasa sizin için yeterli olacağına karar vermeniz, ondan sonra da fiyat – fayda dengesiyle hangi bankayı seçeceğinize karar vermeniz gerekmektedir.
Aşağıdaki tabloda ise sizlere örnek kiralık kasaların ebatlarıyla ilgili bilgileri sunuyoruz. Ancak yine de seçeceğiniz banka için kasa ebatlarını teyit etmeyi ihmal etmeyin; çünkü bu ebatlar örnek niteliğinde olup her banka için kesin doğruluk taşımamaktadır. Bu yüzden bankalarla işlem yaparken hep sorgulayıcı olun, unutmayın bankalar da bir anonim şirkettir ve her şirket önce kendi menfaatini düşünür.
Kasa Türü / Boyutu | Yükseklik | Genişlik | Derinlik |
Küçük Boy Kasa | 11,5 cm | 24,5 cm | 41 cm |
Orta Boy Kasa | 16,5 cm | 24,5 cm | 41 cm |
Büyük Boy Kasa | 26,5 cm | 24,5 cm | 41 cm |
Kiralık kasalarınızda değerli eşyalarınızla birlikte değerli belgelerinizi ve aslında istediğiniz her şeyi de saklayabileceğinizi belirtelim. Örneğin evlilik cüzdanı, evlilik sözleşmesi gibi önemli ancak her günde gerekmeyen evrakları bir yere koyuyor, sonra da unutuyorsanız; kiralık kasanızda saklayabilirsiniz. Ya da maddi bir değeri olmayan ancak manevi olarak sizin için çok değerli olan bir objeyi de kiralık kasanızda saklayabilirsiniz. Bir kiralık kasanın genellikle en fazla üç kişinin ortak kullanımına tahsis edilebileceği de unutmamanız gereken bir diğer husus.
Bankadan bankaya değişme ihtimali bulunmakla birlikte kiralık kasa ürün ve hizmet ücretleri artışına ilişkin yapılan bildirim üzerine, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren on beş gün sonrasına kadar ürünün veya hizmetin kullanımından vazgeçme hakkınız bulunmaktadır. Bu hakkın kullanılması halinde, ürün ve hizmet ücreti artışının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sizlerden ilave ücret alınamaz. Vazgeçme hakkının kullanılması halinde bankalar ilgili ürün veya hizmeti vermeyi durdurabilir. Ürünü kullanmaya veya hizmeti almaya devam etmeniz halinde ise ürün ve hizmet ücreti artışının tarafınızca kabul edildiği varsayılır. Vazgeçme hakkını kullanmanız halinde ise kiralık kasa ürününüzü bulunduğu şubeden ek herhangi bir ücret ödemeden kapatabilirsiniz. Bu hususları da unutmamanızda ve haklarınızı bilmenizde fayda var.
Kiralık kasa kullandığınız zaman tabi ki de düğün takılarınızın evde, çekmecede olması gibi her an onlara ulaşabilmeniz mümkün olmayacaktır. Dışarıya çıkarken şu küpemi takayım, bu kolyem kıyafetimle ne güzel uyar diye düşünüp, banka kapandığı için ya da haftasonu olduğu için takılarınıza ulaşamama ihtimaliniz çok yüksektir. Her ne kadar bazı bankalar 7 gün 24 saat kiralık kasayı kullanma imkanı verse de bu imkandan ancak belli bir miktarın üzerindeki değerde eşyaları muhafaza eden müşteriler yararlanmaktadır ve onların kasa kiralama ücretleri de daha farklı ve daha yüksektir. Eğer bu tür kasaları kiralama imkanınız varsa şanslısınız tabi ki; çünkü herhangi bir mağduriyetiniz olmaz. Ancak bizim sizlerle paylaştığımız kiralık kasa fiyatları, bankaların mesai saatleri içerisinde kullanabileceğiniz kiralık kasalara ilişkindir. Her ne kadar istediğiniz an ziynet ve takılarınıza, hatta belki de belgelerinize ulaşamayacak olmak sizi rahatsız etse de; en azından onların güvende olduğunu bilmek içinizi rahatlatacaktır ve rahatlatmalıdır da. Sonuçta bir hırsızlık sonucu tüm yastık altı takılarınızı kaybetmektense, onlara yalnızca ilgili bankanın mesai saatleri içerisinde ulaşabilmek bizce çok daha karlıdır.