Eğlencenin başrolde olduğu renkli ve coşkulu bir kına gecesi için, gelsin Ankaralı sanatçılar, gelsin roman havaları, çiftetelliler diyorsanız, geleneksel Kına Gecesi Oyun Havaları Listesi tam size göre!
Söz, nişan, düğün hazırlıkları telaşı derken strese girdiniz, yoruldunuz. Yepyeni bir hayata rahatlamış ve arınmış bir şekilde başlamak hakkınız. Malum hem ağlayıp hem gideceksiniz ama ne de olsa bugün son bekar geceniz. Düğün günü öncesi iyi bir kına gecesi organizasyonuyla, hem ağlatan hem oynatan bu gecede stresinizi atacak, dostlarınızla ve akrabalarınızla deyim yerindeyse bütün kurtlarınızı dökeceksiniz.
Kına gecesini ister kendiniz planlayın, ister organizasyon firmalarıyla çalışın müzik listesi sizin seçiminizde olacak. Kına gecenizde, pistin bir an bile boş kalmadığı coşkulu bir atmosfer yaratmak için iyi bir müzik listesine ihtiyacınız olacak. Bir çok gelin adayı aylar öncesinden liste yapmaya başlar. O liste silinip silinip yenilenir. Şüphesiz ki listenin büyük çoğunluğu eğlenceli oyun havalarından oluşur. Kız isteme, söz, nişan, düğün ritüelleri yöreden yöreye farklılık gösterse de, müzik birleştiricidir. Oldukça zengin bir folklorik kültüre sahip olan güzel memleketimizin dört bir yanından seçeceğiniz ezgiler ile çeşitlilik sağlayabilirsiniz. Bu yazımızda işinizi kolaylaştırmak adına yalnızca eğlence kısmına odaklandık. Ve sizin için her yöreden bol oynamalı kına gecesi oyun havaları listesi düzenledik.
1. Ankaralı Coşkun – Ankara’nın Bağları.
Düğün, nişan, kına gecesi ayırt etmeksizin hepsinde liste başı türküdür. ”Ben sevdim eller aldı, içimde acı kaldı” derken oynamakla durmak arasında bir tuhaflık yaşansa da, hiç tarzı olmayana bile kendini dinletir. Olmazsa olmazdır.
2. Ömer Faruk Bostan – Erik Dalı
Ankara türküsüdür. Kına gecesi oyun havaları listesinin vazgeçilmezlerindendir. Bu türkünün farklı yorumculardan farklı yorumları mevcuttur. Göz atılabilir.
3. Ankaralı Namık – Salla
4. Ceylan – Entarisi Dım Dım Yar
5. Kubat – Halkalı Şeker. Eskişehir yöresinden eğlenceli bir türkü.
6. Bedia Akartürk – Kesik Çayır Biçilir Mi? Konya yöresi. Bu türkü en çok Bedia Ablamızın sesinden güzel.
7. Mehmet Yakar – Bahçede Miş Miş. Gaziantep yöresinden eğlenceli bir türkü
8. Yorganda Kene Var Kopar Kopar Gene Var – Trakya yöresi.
9. Kibariye – İlle de Roman Olsun. Romanların milli marşı, kına gecelerinin vazgeçilmezi
10. Kibariye – Tepecikli